Poolakas avastab Viljandis maailma

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Jakub Zygmunt ei pea paljuks teiste töökohustuste kõrvalt noortetoas lastele piljardimängu õpetada.
Vabatahtlik Jakub Zygmunt ei pea paljuks teiste töökohustuste kõrvalt noortetoas lastele piljardimängu õpetada. Foto: Marko Saarm

Kui sätid sammud Viljandi avatud noortetuppa, kohtad tõenäoliselt 26-aastast Jakub Zygmuntit, kes eelmise aasta 1. septembrist asus aastaks sinna vabatahtlikuks. 

Zygmunt on pärit Lõuna-Poolast, kohast nimega Nowy Sącz, mida ta ise peab väikelinnaks. «Tegelikult on linn Viljandist neli-viis korda suurem, aga Poolas peetakse seda väikseks,» lausus ta.

Geoloogia magistrikraadiga Zygmunt töötas juba Poolas noortega ning soovis pärast ülikooliõpinguid kogeda teist kultuuri ja selle abil end ka uutele võimalustele avada. Euroopa vabatahtlike teenistuse vahendusel plaan õnnestus ja Viljandi oli viimase hetke pakkumine, mille Zygmunt rõõmuga vastu võttis, sest teine valik oli Tallinna lasteaed. «Ma töötasin ka Poolas teismeeas noortega ja nendega saab ägedat koostööd teha, väikelastega on see pisut teistsugune,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles