Lehm inspireerib kunstnikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Mildebergi näitus jääb avatuks kuni 17. juunini. Keskus on suvel avatud kõikidel nädalapäevadel kella 11–18.
Piret Mildebergi näitus jääb avatuks kuni 17. juunini. Keskus on suvel avatud kõikidel nädalapäevadel kella 11–18. Foto: Erakogu

Piret Mildeberg on Kondase keskusesse toonud osa oma lehmateemalisest kogust, mis koosneb Eesti kunstnike piltidest, objektidest ja raamatuillustratsioonidest, kodu- ja välismaistest mänguasjadest ning India, Nepali ja Hispaania reisimälestustest. Kogus leidub Eesti tarvaid, India seebusid, Hispaania härgi, Tiibeti jakke – loomi, keda on ajast aega austatud. Näitus ongi pühendatud nendele võimsatele, inimkonda juba 7000 aastat toitnud loomadele.

Piret Mildebergi kogu sai alguse üle 20 aasta tagasi ning tänaseks päevaks on ta ostnud, vahetanud ja kingiks saanud väga erinevaid loomakesi. Lehmateema puudutas teda eriti 2013. aastal Indias Gangese-äärses Varanasis kuuajalises residentuuris olles. Vabalt linnatänavatel toimetavate lehmade ja vesipühvlite nägemine sulatas teda sellesse erilisse kultuuri. Tänuks neile loomadele valmis 27-pildiline sari «Hare Nandi – Varanasi päevik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles