Mustlasse kerkib rulapark

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarvastu valla elanikud kogunesid hiljuti Mustla laululava eskiisprojekti arutama. Pärast mõningate detailide muutmist otsustati ühiselt, et Tarvastu gümnaasiumi kõrvale rajatakse lähiajal noorte rulapark ja laste mänguväljak.

Valla arendusnõuniku Ilona Tiigi sõnul möödus kümne kooli, noortekeskuse ja valla esindaja osalusega arutelu väga rahulikult ja projekt võeti kenasti vastu. Eskiisprojektilt eemaldati väikesed jalgrajad, mida kohaletulnute hinnangul oli liiga palju. Kõige suurem muudatus puudutas parkla rajamist.

«Algul mõtlesime, et koolimaja vastu, Kevade tänava nurka tuleb parkla, aga selleks oleks pidanud sealt kõik vanad tammed maha võtma ning vallavanem leidis, et me ei peaks neid puid langetama,» rääkis Tiigi.

Arutelul otsustati parkla asemel tänavat hoopis krundi pikkuses laiendada ja selle alla drenaaž rajada. Nii pole vaja puid maha võtta, kuid parkimiskohad saab sinna siiski tekitada. Lisaks reserveeriti krundil üks osa mõttega, et sinna võib kunagi tulla ronimisala suurematele lastele.

«Üldiselt on kogu see ala mõeldud meelelahutuseks ja noortele tegutsemiseks,» selgitas Tiigi.

Mänguväljaku ja rulapargi rajamine läheb maksma umbes 46 600 eurot ja praegu on käsil raha taotlemine Lea­der-programmist. See on asjaosalistel neljas kord raha taotleda, sest eelmisel kolmel korral on projekt tagasi lükatud. Nüüd on projekti täiustatud ja kui kõik hästi läheb, algab suvel rulapargi ehitus. Tarvastu valla arendusnõunik Ilona Tiigi loodab, et park kerkib kahe kuuga ja on valmis veel enne uue kooliaasta algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles