Martin Helme ei näe praegu valitsusse minemisel mõtet (2)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees ja partei riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme ütles täna Viljandis peetud EKRE volikogul, et ta ei näe mingit mõtet praegu, kohalike valimiste ootuses, valitsusse minna.

Volikogul EKRE fraktsiooni viimase aja tegemistest kõnelenud Helme kirjeldas, kuidas Reformierakond eesotsas Hanno Pevkuriga tuli hiljaaegu nende juurde konkreetse ettepanekuga teha veel enne jaanipäeva uus valitsus. Helme sõnul takistavad kahe erakonna ühte paati astumist aga mitu põhimõttelist küsimust, nagu näiteks kooseluseadus ja Rail Balticu rajamine ning isegi kui nende osas suudetaks kokkuleppele jõuda, puudub sellisel sammul praegu tema hinnangul mõte.

Nimelt leiab Helme, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kes võetaks niinimetatud parempoolse valitsuse loomisel samuti kampa, on hukule määratud ning pole nende asi IRL-i nahka uue koalitsiooni moodustamisega päästma minna. «Las laguneb lõpuni ja võtame siis osa nende liikmeid üle,» lisas Martin Helme.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles