Kõo vald loodab külaseltsidele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kommenteerides läinud nädalal vastu võetud eelarvet, ütles Kõo vallavanem Tarmo Riisk, et midagi hõisata pole, aga hakkama siiski saab.

1 026 866 euro suurune eelarve on mullusega võrreldav.

Põhiline raha kulub vallavanema sõnutsi haridusele, lastele, noortele ja kultuurile. Ta rääkis, et lasteaiarühmad on täis ja seetõttu teeb vald juurde ühe mängutoa.

Vallavanem lisas, et tänavu on eelarves suur reservfond: 72 000 eurot on ette nähtud külaseltside ja mittetulundusühingute projektide omaosaluse katteks.

Euroopa raha abiga on kavas ellu viia palju projekte. Näiteks korrastab Kõo külaselts oma asula väljakuid, mõeldes eelkõige lastele, et nendel oleks kodu lähedal turvaline mängida.

Mitu projekti tehakse eurorahaga teoks Pilistvere koguduses. Mittetulundusühing Hoia Oma Tervist on sisse seadnud sporditarvete laenutuse. Küla keskele tuletõrjemajja tehakse selleks ladu ja päevinäinud vildakas torn vuntsitakse Leaderi rahaga üles, et asutada sinna tuletõrjespordi muuseum.

Väiksemaid projekte on plaanis ka Kõo noortetoas. «Sealsed noored on viimasel ajal aktiveerunud. Toetame ka nende ettevõtmisi — altpoolt tulevat initsiatiivi tunnustame alati,» rõhutas vallavanem.

Valla suurema tööna nimetas Tarmo Riisk veel vee- ja solgimajanduse korrastamist. Eesmärk on viia see kooskõlla Euroopa Liidu nõuetega.

Läinud talve meenutades ütles vallavanem, et lumetõrje oli väga kulukas ning ripub nüüd veskikivina kaelas. «Vahepeal puhastas meil teid kaheksa masinat korraga. Valle tuli lükata vana Vene K-700-ga. Ilma selleta oleksime hätta jäänud, lääne tehnika ei vedanud välja.»

Ta avaldas kahetsust, et riik ei ole leidnud võimalust lumetõrjet omalt poolt toetada. «See pärsib meie võimekust,» nentis Riisk, kuid lisas, et ehk läheb siiski paremaks. Maksulaekumised on viimasel ajal paranenud ja pealegi lähevad kohalikus põllumajandusühistus lahti kevadtööd. «Nüüd hakkab sealtki rohkem makse tulema: nemad on väga korralikud maksumaksjad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles