Inspektoriga Emajõel. Tõugjad, salavõrgud ja kakav Urmas (1)

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni inspektor Janar Alamäe on oma töös kokku puutunud nii kaklema kippuva suurärimehest röövpüüdjaga kui sadu meetreid pikkade salavõrkudega. Sel kontrollkäigul oli saak keskpärane, kuid ette tuli lõbusaid kohtumisi.
Keskkonnainspektsiooni inspektor Janar Alamäe on oma töös kokku puutunud nii kaklema kippuva suurärimehest röövpüüdjaga kui sadu meetreid pikkade salavõrkudega. Sel kontrollkäigul oli saak keskpärane, kuid ette tuli lõbusaid kohtumisi. Foto: Marek Tiits

​Veetsin ühe reede koos keskkonnainspektsiooni inspektoritega Võrtsjärvel ja Suurel Emajõel, kus nood käisid kontrollimas kalapüügireeglitest kinnipidamist ning jahtimas salavõrke ja röövpüüdjaid. 

Mõni päev tagasi on haugipüügi keeluaeg Emajõel lõppenud ning võib arvata, et see toob jõe äärde palju veele kibelenud kalasõpru. 

«Üldiselt on asjalood paranemas,» räägib keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo inspektor Janar Alamäe, kui end koos päevaks vajaliku varustusega maasturisse pressime. «Üha vähem tuleb ette, et õngemees pole näiteks harrastuspüügiõigusest kuulnud või et looduskaitsealust kala vette tagasi ei lasta. Inimeste teadlikkus kasvab. Aga saame endiselt rikkumiste kohta palju vihjeid. See näitab, et järelevalvet tuleb teha katkematult,» lisab Alamäe. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles