Plaan rajada elamute vahele ärihoone äratas naabrites protesti

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiestee tänav 27 kinnistu piirneb elamutega, aga need omakorda ettevõtetega, kohe üle tee on näiteks Silindia Ehituse ruumid ja lao­plats. Olgugi et piirkond on tööstushõnguline, ei taha seal elavad inimesed, et äritegevus päris nende keskele trügiks.
Puiestee tänav 27 kinnistu piirneb elamutega, aga need omakorda ettevõtetega, kohe üle tee on näiteks Silindia Ehituse ruumid ja lao­plats. Olgugi et piirkond on tööstushõnguline, ei taha seal elavad inimesed, et äritegevus päris nende keskele trügiks. Foto: Marko Saarm

​Kui riigil pole mingit maatükki vaja, müüb maa-amet selle oksjonil maha ja nii läks ka Viljandis Puiestee tänava elamumaaga, mille ostja soovib nüüd muuta seda ärimaaks ja on teeninud sellega üleaedsete pahameele. 

Esmaspäevasel linnavalitsuse istungil oli naaberkinnistute omanike esitatud vaie arutusel. Kohal oli kolm elanikku kümnest, kes on sellele alla kirjutanud, ja ettevõtja Rein Raabe, kes on veebruarist kõnealuse kinnistu omanik. 

Aprilli keskpaigas algatas Raabe Puiestee tänav 27 detailplaneeringu, et muuta elamumaa ärimaaks ja määrata planeeringulised nõuded ärihoone püstitamiseks. Detailplaneeringus oli märgitud, et arendaja soovib 1046-ruutmeetrisele hoonestamata krundile ehitada hoone, kus paiknevad farmiseadmetega tegeleva ettevõtte lao-, remondi- ja kontoriruumid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles