Turvanõuded tekitasid jooksu korraldajates paksu verd (1)

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga laps nõuab tähelepanu ja hoolitsust. Kui neid on aga koos mitusada, tuleb nende turvalisusele mõtlemist äärmiselt tõsiselt võtta. Seetõttu ei tasu pahandada ka lastega seotud või veekogude ääres korraldatavatele üritustele kehtestatud turvanõuete karmuse pärast.
Iga laps nõuab tähelepanu ja hoolitsust. Kui neid on aga koos mitusada, tuleb nende turvalisusele mõtlemist äärmiselt tõsiselt võtta. Seetõttu ei tasu pahandada ka lastega seotud või veekogude ääres korraldatavatele üritustele kehtestatud turvanõuete karmuse pärast. Foto: Elmo Riig

​Viljandi avalike ürituste pidamise korra karmistamine tõi kaasa  pikkade traditsioonidega Paala järve lastejooksu korraldajate pahameele. Nõue kaasata sportlikku ettevõtmisesse turvafirma tuli neile ebameeldiva üllatusena.  

«Me oleme 33 aastat jooksu korraldanud ja kordagi ei ole midagi juhtunud,» rääkis spordiklubi eestvedaja Mati Tomson möödunud kolmapäeval Sakalale. «Nüüd aga nõutakse meilt, et üritust valvaks turvafirma. Kahelt ettevõttelt oleme saanud äraütlemise, ootame kolmanda vastust.» 

Tomsoni sõnul on solvav, et säärasele pikkade traditsioonidega üritusele nõndaviisi kaikaid kodaraisse loobitakse. «Lõppude lõpuks oleme ju mittetulundusühing, me teeme seda kõike tasuta. Me ei korja isegi osavõtumaksu,» kõneles ta ja lisas, et jooks tuleb igal juhul, loaga või ilma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles