VIDEO. Suurõppusel "Kevadtorm" osalevad Viljandi poisid on ajateenistusega rahul

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste ajateenijate hulgas alustavad täna suurõppusega "Kevadtorm" ka Viljandi poisid. Õppuse järel saab nende 11 kuud kestnud teenistus läbi ja poisid pääsevad tagasi koju.
Teiste ajateenijate hulgas alustavad täna suurõppusega "Kevadtorm" ka Viljandi poisid. Õppuse järel saab nende 11 kuud kestnud teenistus läbi ja poisid pääsevad tagasi koju. Foto: Marek Tiits / Sakala

Nädala eest alanud ning täna täistuuridel käivituv suurõppus "Kevadtorm" on aegade suurim. Lahingumöllus osaleb ka suur hulk Viljandimaalt pärit poisse, kelle 11 kuud väldanud ajateenistus suurõppuse järel läbi saab.

Sakala käis neljapäeval jälgimas mullu Viljandi gümnaasiumi lõpetamise järel vabatahtlikult ajateenistusse siirdunud nooremseersant Feliks Kõivu ja reamees Kaarel Jaksi tööpäeva kaitseväe keskpolügoonil. "Kevadtormi" täielise alguseni jäi siis veel kolm päeva ning noormehed, Kõiv parameedikuna ning Jaksi soomukijuhi rollis, harjutasid kaitse-viivituslahingut, et täna algavaks mölluks valmis olla. 

Suurõppusel osaleb tänavu ligi 9000 inimest, neist 3000 ajateenijat ja rekordiline arv Eesti liitlasi välisriikidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles