Telearvustus. ​Hariv sari sellest, kuidas geeniusest sai geenius

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscariga pärjatud näitleja Geoffrey Rush «Geeniuse» nimiosas näitab meile maailmakuulsat teadlast realistlikus valguses.
Oscariga pärjatud näitleja Geoffrey Rush «Geeniuse» nimiosas näitab meile maailmakuulsat teadlast realistlikus valguses. Foto: National Geographic

​Kui Albert Einstein läks 1931. aastal Charlie Chaplini kutsel Los Angelesse filmi «Suurlinna tuled» esilinastusele, tõusis rõkkav saal nende auks püsti. Veidi üllatunud Einstein küsinud Chaplinilt, mis toimub. «Nad hõiskavad mulle sellepärast, et kõik mõistavad mind, ja sulle sellepärast, et sind keegi ei mõista,» vastanud too. 

Ajakirja Time XX sajandi inimeseks valitud Albert Ein­steini kuulsus ei põhine ainult relatiivsusteoorial. (Kas teie tunnete mõnda inimest, kes sellest aru saab?) Värvika ja vaimuka kõnepruugiga Einstein oli aktiivne poliitikas ning meeldis ajakirjandusele ja avalikkusele. Tema isiklik elu ja välimus olid samuti koloriitsed. Ning kui lisada sellele kõigele veel tema naistelembus ning keerulised ajad, kuhu ta elama sattus, saab dramatiseeringuks suurepärase materjali. Geeniuse esimene ilmumine sarja avaosas on muide 1920. aastatel asetleidvas seksistseenis oma sekretäriga. Veidi ootamatu, eks ole.

Midagi pole teha, viimasel ajal ei tule võimsaid ja sügavaid filmielamusi mitte kinost, vaid telesarjadest. Televisiooni on üle kolinud nii

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles