Minister: viljandimaalastel on võimuliidult palju võita

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seedri arvates on riigigümnaasiumi rajamine Viljandisse juba nii kaugele jõudnud, et pööret selles ei tule.
Seedri arvates on riigigümnaasiumi rajamine Viljandisse juba nii kaugele jõudnud, et pööret selles ei tule. Foto: Elmo Riig

Isamaa ja Res Publica Liit kinnitas pühapäeval põllumajandusministri kandidaadiks Helir-Valdor Seedri, kes on sellel ametikohal olnud neli aastat.

Helir-Valdor Seeder, kas te olite ainus põllumajandusministri kandidaat?

Jah, eestseisusele ja volikogule esitati tõesti ainult mind, alternatiivseid võimalusi jutuks ei tulnud.

Kas erakonnas oli arutusel ka võimalus, et asute mõnele teisele ministrikohale?

Ametlikel kõnelustel eestseisuses ja volikogus küll mitte. Kuluaarides võis arutusel olla eri variante ja kindlasti oligi, kuid konkreetsete ettepanekuteni need ei jõudnud.

Koalitsioonilepingus on juttu kindlate objektide, näiteks Tallinna muusikakeskkooli hoone ja Tartu ringtee ehitamisest. Kas viljandlastel on sellest lepingust samuti midagi konkreetset võita?

Koalitsioonilepingust on viljandlastel väga palju võita, sest sellesse kirjutatud punktid on ju piirkondadeülesed: olgu näiteks ringirahad, emapension või kodualuse maa maksu kadumine. Koalitsioonilepingus käsitletakse vaid mõnd riikliku tähtsusega objekti, kuid üldjuhul üksikuid projekte seal eraldi välja ei tooda. Kuid see ei tähenda, et need lepingu toel arendamist ei leia.

Kindlasti jätkub tee-ehitus nii Leie ja Kolga-Jaani vahel kui Lillis ning kestab Ugala teatri arendamine. Ka Viljandi haigla osas tuleb nelja aasta jooksul kahtlemata lahendus, olgu selleks siis tegevuse jätkamine praeguses asukohas või kolimine linna. Kõiki valdkondi ja objekte pole mõtet siinkohal üles lugema hakatagi.

Kas Viljandisse riigigümnaasiumi rajamine kulgeb plaanipäraselt? Kas haridusministri vahetumine võib sellesse ootamatuid pöördeid tuua?

Koalitsioonileping toetab kõigis maakonnakeskustes põhikoolist lahus seisva gümnaasiumi väljaehitamist ja see kehtib ka Viljandisse rajatava riigigümnaasiumi kohta. Ministri vahetumine siin rolli ei mängi, sest protsessiga on juba nii kaugele jõutud, et suunamuutust ei tule.

Tähtaegade osas ei saa ma kaasa rääkida, sest mina selles protsessis ei osale. See on haridusministeeriumi ja Viljandi linnavalitsuse vaheline asi, mis sõltub eelkõige sellest, kuidas linn asju korraldab. Mina tahan loota, et riigigümnaasium saab teoks nii, nagu ette on nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles