Eksvallavanema uus kohtuasi võib luua pretsedendi

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kohtumaja pingid on Tõnu Kiviloole saanud juba päris tuttavaks. Käimasolevas kriminaalprotsessis jäi ta esimeses kohtuastmes süüdlaseks ning ootab nüüd ringkonnakohtust oma apellatsioonile vastust. Vahepeal on Kiviloo aga lükanud käima uue kohtuvaidluse, murdes piike politsei- ja piirivalveametiga, kes teda samuti korruptsioonis süüdistab.
Viljandi kohtumaja pingid on Tõnu Kiviloole saanud juba päris tuttavaks. Käimasolevas kriminaalprotsessis jäi ta esimeses kohtuastmes süüdlaseks ning ootab nüüd ringkonnakohtust oma apellatsioonile vastust. Vahepeal on Kiviloo aga lükanud käima uue kohtuvaidluse, murdes piike politsei- ja piirivalveametiga, kes teda samuti korruptsioonis süüdistab. Foto: Elmo Riig

​Mitmes korruptsioonikuriteos, sealhulgas toimingupiirangu rikkumises maakohtus süüdi mõistetud endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo on mässitud uude kohtuasja.

Mullu 22. detsembril karistas politsei- ja piirivalveamet (PPA) teda korruptsiooniseaduse paragrahvi 19 rikkumise eest 400-eurose trahviga. Seegi paragrahv käsitleb toimingupiirangu rikkumist.

Süüdistuse keskmes, kuid mitte süüdistatavana, seisab Kiviloo kõrval advokaadibüroo Normann ja Partnerid vandeadvokaat Margo Normann. PPA menetluse tõi kaasa tõik, et Normann oli Kiviloo kaitsja kriminaalasjas samal ajal, kui Kiviloo veel Kõpu valda juhtis ning vallale Normanni büroolt õigusabiteenuseid ostis. PPA kohtuväline menetleja nägi selles toimingupiirangu rikkumist ning määras Tõnu Kiviloole karistuseks rahatrahvi, mille too kohtusse kaebas. 5. mail arutatigi Kiviloo kaebust Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles