Aida kohvik võtab tuure üles

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Aida kohviku juhatuse liige Ando Kiviberg loodab, et söögikoha äri läheb sujuvalt tõusvas joones.
Aida kohviku juhatuse liige Ando Kiviberg loodab, et söögikoha äri läheb sujuvalt tõusvas joones. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuari keskel, umbes aasta pärast seda, kui pärimusmuusika aidas kohvikut pidanud osaühing Moonirull ruumid vabastas, hakkas söögikoht seal taas tööle. Õige hoo saab kohvik sisse aga alles praegu, pärast menüü valmimist.

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg rääkis, et kooke, päevasuppi ja -praadi on pakutud jaanuari keskpaigast, kuid peakoka leidmiseks kulus tublisti aega ja toiduvalik oli seetõttu piiratud. Nüüd on peakokk ametis, menüü valmis ja järgmisel kahel nädalal oodatakse selle kohta inimeste arvamusi.

Tüliga lahkunud Moonirulli asemel, kellega pärimusmuusika keskusel on kohtuprotsess tänini pooleli, hakkas söögikohta pidama täielikult keskusele kuuluv osaühing Aida Kohvik. Ruumide remondi ja mööbli eest tasus keskus oma eelarvest, kuid köögitehnika soetamiseks, mis nõudis kõige enam raha, tuli võtta laenu. Kogu investeeringuks kulus umbes 64 000 eurot.

Kivibergi kirjeldust mööda on kohvikul nüüd nii hästi sisustatud köök, et 200 inimese toitlustamine ei valmista mingit muret. Kohviku enda ruumidesse mahub küll vaid 60 klienti, ent suurte sündmuste ajal saab süüa pakkuda ka mujal.

Tagasi üles