Koolipere käis traditsioone jätkamas

, Jakobsoni kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni kooli esindus veetis nädala lõpu Ventspilsis, kus sai teoks traditsiooniline nelja kooli sportlik sõpruskohtumine.
Jakobsoni kooli esindus veetis nädala lõpu Ventspilsis, kus sai teoks traditsiooniline nelja kooli sportlik sõpruskohtumine. Foto: Erakogu

Viljandi kunagises 1. keskkoolis sai 1962. aastal õpetaja Osvald Mikkori algatusel hoo sisse nelja kooli sportlik sõpruskohtumine. Nüüd, 56 aastat hiljem, leidis see aset Lätis Ventspilsis – 2015. aastal liitus Riia 49. keskkooli asemel spordisõprusringi Ventspilsi 4. keskkool.

Tänu spordilembestele koolijuhtidele on see sari üks pikaajalisemaid mõõduvõtte Eesti koolispordis üldse. Selles teevad kaasa Läti Jelgava 4. keskkooli ja Ventspilsi 4. keskkooli ning Tartumaa Ülenurme gümnaasiumi ja Viljandi Jakobsoni kooli põhikooliastme õpilased. Kokku saadakse kord aastas ja korraldus liigub koolist kooli. Traditsioonilised spordialad, milles võisteldakse, on korvpall, kergejõustik ja noolevise. Kõigil aladel on eraldi arvestus poistele ja tüdrukutele.

Seekordne kohtumine oli edukas Ülenurme gümnaasiumi võistkonnale, kel õnnestus pingelises konkurentsis Jelgava kooliga napsata üldesikoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles