Eesti president võõrustas kodutalus Poola kolleegi

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronislaw Komorowski ametlikul visiidil Eestis.  Presidentide Bronislaw Komorowski ja Toomas Hendrik Ilvese kohtumine Ärma talus.
Poola president Bronislaw Komorowski ametlikul visiidil Eestis. Presidentide Bronislaw Komorowski ja Toomas Hendrik Ilvese kohtumine Ärma talus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti president Toomas Hendrik Ilves võõrustas Eestisse töövisiidile tulnud Poola riigipead Bronislaw Komorowskit Abja vallas oma kodutalus Ärmal.

Esmaspäeva hommikul Tallinna jõudnud Komorowski avas keskpäeval koos president Ilvesega kaubandus-tööstuskojas Eesti-Poola ärifoorumi, seejärel külastasid nad sõjamuuseumi ning õhtul kella seitsme ajal jõudis Eesti riigipea koos Poola kolleegiga oma kodutallu Ärmal.

Teisipäeval esineb president Komorowski Tartu ülikoolis aulaloenguga.

“Poola kui mõjukas riik Läänemere piirkonnas ja Euroopas laiemalt on Eestile kindlaks ja vastutustundlikuks partneriks meile mõlemale tähtsates valdkondades nii Euroopa Liidus kui ka NATO-s,” ütles president Toomas Hendrik Ilves. “Euroopas on üks suur riik, kes saab meist aru, kui räägime demokraatiast; kes saab aru meie julgeoleku muredest ja – nagu nägime NATO kaitseplaanide puhul – on valmis nende eest võitlema. See riik on Poola.”

Presidendid Ilves ja Komorowski kinnitasid, et Eesti ja Poola suhted on kahe hea sõbra suhted.

Toomas Hendrik Ilves on Poola presidenti võõrustanud oma kodutalus varemgi. Kaks aastat tagasi 19. märtsil külastas Abja vallas asuvat Ärma talu Poola toonane president Lech Kaczynski, kes hukkus 2010. aasta aprillis lennuõnnetuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles