Kommentaar. Piimatoodete suhkrusisaldus ei vaja lisareguleerimist

, Tere tootearendusspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irmeli Skroman
Irmeli Skroman Foto: Erakogu

Toiduainetööstusele on vaieldamatult üks käesoleva aasta tähtsamaid märksõnu suhkur. Esiteks kaalub valitsus karastusjookidele niinimetatud suhkrumaksu kehtestamist. Teiseks on inimeste terviseteadlikkus kasvanud ning enam kui kunagi varem räägitakse toiduainetes sisalduvatest suhkrutest.

Eesti linnade tänavatel on juba mõnda aega rippunud Tervise Arengu Instituudi tellitud reklaamplakatid, mis näitavad, millistest jookidest kui palju suhkrut võib leida. See on tähelepanu keskmesse tõstnud ka teiste toiduainete suhkrusisalduse ning pannud ettevõtjad analüüsima, mil määral on ühes või teises sektoris selle teemaga tegeldud.

Piimatööstuse pikaajalise tootearendusspetsialistina on mul hea meel kinnitada, et meie valdkonnas tegutsevad ettevõtted on suhkrute vähendamise toodetes oluliseks eesmärgiks seadnud. Näiteks aktsiaseltsis Tere oleme seda teinud peaaegu kolmandiku võrra. Kui 1990. aastatel võisid liiga magusad piimatooted ehk tõesti Eestis probleemiks olla, siis nüüd seda muret enam pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles