Vene kirjanikule pandi peldikusse mälestustahvel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala korraldusjuht Heigo Teder kinnitab raamatubaari Romaan peldiku seinale Gogolile pühendatud mälestustahvlit.
Ugala korraldusjuht Heigo Teder kinnitab raamatubaari Romaan peldiku seinale Gogolile pühendatud mälestustahvlit. Foto: Mari Nurk

Viljandi raamatubaari Romaan tualettruumi seinale ilmus ööl vastu kolmapäeva mälestustahvel, mis tähistab kuulsa Vene kirjaniku Nikolai Vassiljevitš Gogoli ööbimist selles majas.

Mälestustahvli paigaldamise taga seisab Ugala teatri suvelavastuse «Gogoli disko» lavastusmeeskond, kes eilse päeva jooksul pildistas üles Viljandi nurgataguseid ning varjatud maastiku- ja arhitektuuripärle. Pildistamisel järgiti mõttelist teekonda, mida mööda liigub Paavo Matsini samanimelises romaanis Viljandis käima pandud trammiliin.

«Mälestustahvli paigutamine esmapilgul täiesti absurdsesse asukohta on ajendatud teatrirahva üleskutsest linnakodanikele ja ka linna külalistele märgata selle linna eriskummalisi paiku ja nautimisväärseid nurgataguseid,» selgitas Ugala teatri korraldusjuht Heigo Teder. «Kui võtta vaevaks astuda oma tavapärasest marsruudist veidi kõrvale, võib leida Viljandist seni avastamata ja kirgastavalt ootamatuid paiku. Olgu selleks siis agulirägastikus peituvad arhitektuuriimed, tühjuses lõppevad rongiteed või Paala järve kalda all asuv Järve baar, milles aeg seisab vaakumis justkui varakevadine unine kärbes kahe päikesekuuma aknaklaasi vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles