Kuhjaverest on saanud turismimagnet

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhjavere küla
Kuhjavere küla Foto: Elmo Riig

Kuhjavere külavanem Romeo Mukk ütles, et pärast seda, kui Kuhjavere mullu aasta külaks kuulutati, on seal tehtavat käinud uudistamas inimesi kõikjalt Eestist.


Et kodanikeühenduste eduka toetamise eest kuulutati Suure-Jaani aasta vallaks, on õppereisile tulijad soovinud tutvuda terve vallaga.



«Iga kuu on olnud mitu ekskursiooni, kes soovivad aimu saada aasta küla tegemistest ja sellega, kuidas käib Suure-Jaani omavalitsuses mittetulundusühenduste rahastamine,» rääkis Mukk. «Viimasel kuul on kodanikualgatuses kogemusi omandada soovijaid olnud veelgi rohkem.»



Kahe nädala jooksul käisid Kuhjaveres Türi suurvalla esindus, Kehtna ja Märjamaa kodanikuühenduste grupp, Harjumaa Kodukandi ühenduse esindus ja Valgamaa Kodukandi liikmed.



Mukk lausus, et huvi on tuntud ka teiste Viljandimaa omavalitsuste vastu ning seepärast on tutvustamist leidnud Viiratsi ja Karksi vald.



«Tulevikus üritame õppereisidele kaasata ka teisi külaliikumist toetavaid valdu, näiteks Tarvastut ja Hallistet,» lisas Kuhjavere külavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles