Jaapanis ületas ohvrite arv 11 000

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani võimud teatasid eile, et hiljutise võimsa maavärina ja hiidlaine tagajärjel on ametlikult hukkunud 11 004 inimest. Teadmata kadunud on praeguste andmete järgi 17 339, vigastatute nimekirjas 2778 inimest.

Maavärin ja hiidlaine purustasid tuhandeid ehitisi. Ametlikel andmeil hävis 112 000 maja osaliselt ning 16 200 täielikult.

Fukushima tuumajaama kuue reaktori maavärina- ja tsunamijärgsete probleemidega kimpus olev Jaapani firma Tokyo Electric Power on taotlenud Prantsusmaa tuumasektorilt abi. Prantsuse firmad on aidanud sel firmal teha tehnilist ekspertiisi ja varustanud seda abivahenditega.

Tuumajaama teisest reaktorist lekkinud vees tuvastati pühapäeval nii kõrge radiatsioonitase, et töölised tuli evakueerida. Operaatorfirma oli esialgu teatanud tavapärasest kümme miljonit korda kõrgemast radiatsioonitasemest, kuid alandas näitaja hiljem sajale tuhandele.

Jaapani valitsus teatas, et õhus leviv radiatsioon on jäänud enamjaolt reaktorihoonesse. Eesmärk on tagada, et saastunud vesi ei satuks maapinda ega merevette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles