Emerald esineb Lätis, Leedus ja Soomes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emerald
Emerald Foto: Gert Kiiler

Ansamblil Emerald õnnestus Viljandi noortebändide võistlusel edu saavutada aastal 2009. Pärast seda sündmust seadis ansambel aasta eesmärgiks debüütplaadi väljaandmise.

Suurem osa aega kulus lugude tegemisele ning lihvimisele. Et palu oli juba tosina jagu, ei teinud valimist sugugi kergeks. Parimad selgitasime välja demokraatia põhimõttel ning lindistasime prooviruumis EP demo. Selgus, et enne stuudiosse minekut on vaja veel üsna palju vaeva näha.

Kuulasime lugusid söögi alla ja söögi peale. Suur osa ajast möödus proovikas neid hitte lihvides. 2009. aasta detsembris võtsime ette retke Tartu stuudiosse For­wards, kus veetsime neli piinarikast, metronoomitiksu täis päeva. Lõpuks oli meie debüüt-EP lindistatud. Album ilmus 4. märtsil 2010.

2010. aastal proovisime esineda nii palju kui võimalik ja promoda oma pressisooja albumit. Eesmärk oli külastada ühtlasi lõunanaabreid lätlasi ning kahel korral see õnnestuski. Mängisime plaadi tuuril Riias ja suvel Cesises ega puudunud mõistagi ka Eesti raskemuusikaüritustelt.

Tänavune aasta toob kindlasti palju uusi kogemusi: aprillis anname kontserdid Cesises, Liepajas, Vilniuses ja Šiauliais ning Soomes Forssas. Selle aasta tipphetk on Hard Rocki laagris esinemine.

Proovime mängida nii palju, kui üks hea bänd suudab, ning kindlasti lisandub lähiajal uusi muusikapalu, sest aasta lõpupoole hakkame salvestama oma esimest täispikka plaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles