Kõik Kveldi liikmed on muusikasse jäänud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kveld
Kveld Foto: Erakogu

Ansambel Kveld pandi kokku Viljandi muusikakooli noortest. Liina Kuill, Kristel Marand, Keit Triisa, Taavi Toomsalu, Karel Kadalipp, Mikk Villem ja Mati Tubli — kõik me asusime õppima pop-džässi osakonda.

Kõik hakkas pihta 2007. aastal, kui tegime bändiruumis õpitud kavaga esimesed ülesastumised. Oleme osalenud mitmel džässiüritusel, üleriigilisel noortebändide võistlusel jõudsime poolfinaali. Kõige suurem tunnustus oli kindlasti «Õllesummeri» džässi- ja veinilaval esinemine.

Oleme saanud mängida kogu Eestis ning astunud Pauluse kirikus üles Viljandi noorte sümfooniaorkestriga. Meie esimene ja kahjuks seni viimane singel «Õhtu» valiti Raadio 2 nädala demoks.

Kõiki neid tegemisi ja ka meie bändi poleks sündinud, kui ei oleks olnud õppejõude, kelle käe all saime võimaluse end harida.

Meile kõigile on muusikapisik sisse jäänud. Liina Kuill õpib esimest aastat Otsa koolis pop-džässi klaverit, Mati Tubli harib end Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias basskitarri erialal ning hakkab lõpetama teist aastat. Kristel Marand õpib muusikaakadeemias kooridirigeerimist ning annab oma madala aldi mitmele koorile. Taavi Toomsalu on veel keskkoolis, kuid käib tihti esinemas, teeb koostööd kultuuriakadeemia muusikutega ning asendab oma õpetajat muusikakoolis, andes vajaduse korral saksofoni erialatunde.

Karel Kadalipp õpib küll mööbli restaureerimist, kuid jõuab õpingute kõrvalt teha kolme bändi, laulda Tartu ülikooli kammerkooris ning viiuldada Viljandi noorte sümfooniaorkestris. Keit Triisa on olnud muusikaga lähedalt seotud juba sellest ajast, mil osales saates «Eesti otsib superstaari». Ta on jõudnud teha mitmesuguseid projekte heade ja väga heade muusikutega. Estonian Business Schooli tudeng Mikk Villem taob mitmes bändis löökpille.

Meile oli «Viljandimaa noortebändi» võit väga oluline. Peale üldvõidu sai Karel Kadalipp parima kitarristi ning Keit Triisa parima laulja tiitli.

See üritus on Viljandi linna ja maakonna noortele kindlasti tähtis: võimaldab üles astuda suurel laval ning jagada oma loomingut publiku ja žüriiga.

Loodetavasti jätkub tegijatel jõudu ja tahtmist korraldada noortebändide võistlust ka kümne aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles