Püssikandjatele antakse õpetust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli jahimees Reho Rull käis augusti püssiga metssigu taltsutamas.
Lilli jahimees Reho Rull käis augusti püssiga metssigu taltsutamas. Foto: Elmo Riig

Eelseisval reedel korraldab Viljandimaa jahimeeste liit õppepäeva põdrast koos praktilise jahiga Kolga-Jaani jahiseltsis, kuhu koolitajatena on kutsutud taksidermist Aare Jaama ja põdrauurija Jüri Tõnisson.


Jahimeeste liidu tegevjuht Ulvi Lomp ütles, et koolitused algasid möödunud aasta sügisel ja need koguvad üha suuremat populaarsust.



«Jahitarkusi ju tavakoolis ei õpetata ja ise praktiseerides võib minna palju aega ja teha vigu, enne kui õpitakse õiged võtted selgeks,» lausus Lomp.



Tänavu augustis rääkis lektor Andres Lillemäe koolitusel soku valiklaskmisest, septembris jagas Aare Jaama teadmisi karusloomade püügist ja nahkade esmatöötlusest ning metskitse töötlemisest. Videofilmi vahendusel õpiti ka rebastelt ja kährikutelt vereproovi võtmist.



Novembris räägivad lektorid jahimeestele hirvest ja metsseast.



Traditsioonilised sarvepäevad on 7. novembril ja 9. detsembril. Sinna saavad jahimehed tuua kütitud sokkude ja põtrade sarvi. Põdrauurja Jüri Tõnisson määrab nende järgi loomade vanuse.



Koolitustele oodatakse kõiki jahimehi ja huvilisi maakonnast ja väljaspoolt.



Tegevust jätkavad ka muusikahuvilised, kelle jahisarveansambel sai suvel üleriigilisel jahimeeste kokkutulekul kolmanda koha ansamblimängus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles