Oiul külvatakse sadama- ja kalavaimustust

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oiu (pildil) ja JÕesuu sadam ootavad laupäeval huvilisi.
Oiu (pildil) ja JÕesuu sadam ootavad laupäeval huvilisi. Foto: Elmo Riig

Täna on esimene üle-eestiline avatud kalasadamate päev, millega Viljandimaal on ühinenud Oiu sadam. Kogu Eestis kutsuvad 11 sadamat endale külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu.

Oiu sadamat saavad kõik soovijad kella 8–14 uudistada nii väljast kui seest. Kaluritelt saab osta värsket kala ja maitsta kohalikke kalatoite. Võrtsjärve limnoloogiajaama direktor Ain Järvalt on lahkelt valmis pajatama kõigile huvilistele järve seisukorrast ja kalastikust. Kohal on kalakokk Urpo Reinthal, vabatahtlikud merepäästjad ning politsei- ja piirivalveameti esindajad. Lastele on kalaõpituba, kalakohvik ja õngeõpe. Kõigile külalistele pakutakse paadi- ja purjekasõitu ning meelt lahutab üks Eesti paremaid lõõtsamehi Toomas Oks.

Oiu sadama kapteni Anmar Pihlaku sõnutsi on viiendat hooaega alustav sadam tõusuteel, külalisi käib iga aastaga enam, samuti on aina rohkem mootorpaatide ja purjekatega sõitjaid. Korraldatakse võistlusi, tehakse paadikoolitusi ja saab anda sõidueksamit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles