Olümpialased rassivad võidu nimel keenialastega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeningupartnerid ja sõbrad Ibrahim Mukunga Wachira ja Tiidrek Nurme käisid viis päeva enne ümber Viljandi järve jooksu rajaga tutvumas.
Treeningupartnerid ja sõbrad Ibrahim Mukunga Wachira ja Tiidrek Nurme käisid viis päeva enne ümber Viljandi järve jooksu rajaga tutvumas. Foto: Marko Saarm

1. mail kell 12 Viljandi staadionilt algava ümber Viljandi järve jooksu favoriidid on kaks Eesti olümpiameest Tiidrek Nurme ja Kaur Kivistik ning kaks keenialast Ibrahim Mukunga Wachira ja Robert Kimaru Magut. Naiste seas püüavad omavahel pjedestaalikohti jagada õed Liina, Leila ja Lily Luik.

Treeningupartnerid ja sõbrad Tiidrek Nurme ja Ibrahim Mukunga Wachira käisid viis päev enne võistlust rajaga tutvumas. 1928. aastast korraldatava jooksu omapära on teatavasti see, et täpset trassi maha märgitud ei ole ja ainus reegel on, et ületada tuleb kaks järve äärde jäävat silda.

Enne rajale minekut sõnas Nurme, et tema kindel eesmärk on jooks tänavu võita. Suurimaks rivaaliks pidas ta mullust võitjat Mukungat, kellele maastikul jooksmine sobib kõige paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles