Järgmine sügis toob uue ühiselamu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel ametikooli lõpetav Reimo Heinla on praeguse õpilaskoduga rahul, aga Polina Mägi, kes õpib alles teisel kursusel, ootab uue maja valmimist pikisilmi.
Kevadel ametikooli lõpetav Reimo Heinla on praeguse õpilaskoduga rahul, aga Polina Mägi, kes õpib alles teisel kursusel, ootab uue maja valmimist pikisilmi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tulevase õppeaasta alguseks loodab Olustvere teenindus- ja maamajanduskool valmis saada  õpilaskodu, kus pesemis- ja söögitegemise võimalused on praegustest märksa paremad.


Kooli projekti- ja arendusjuht Marika Luik ütles, et ehitusprojekt on valmis, riigihange korraldatud ja hoonet asub ehitama aktsiaselts Facio Ehitus.



Direktor Arnold Pastak lausus, et uut õpilaskodu on kavandatud juba 1985. aastast saadik, paraku ei leitud seni selleks raha.



190 kohaga ühiselamu rajatakse erilahendusega projekti järgi kooli peahoone lähedale põllule. Enamik uusehitise tube on kahekohalised, aga leidub ka neljakohalisi. Paari toa kohta on kööginurk, WC, dušš ja puhkeruum. Igasse tuppa kavandatakse internetiühendust.



«Usun, et tuleb päris ilus maja, mis sobib siinse ümbrusega,» sõnas Luik.



Läinud õppeaastal elas kaugõppijate hulgast olenevalt õpilaskodus 140—170 inimest. Enamik neist oli majutatud 41 aastat tagasi ehitatud silikaatmajja, kus tubades on kolm kuni viis kohta. WC ja pesuruum on pika koridori lõpus ning neid tuleb jagada kuni poolesaja kaaslasega. Kogu hoone peale on üks köök, mis on toast ümber ehitatud, ning sooja vett annab vaid üks elektriboiler.



Maaturismi eriala teisel kursusel õppiv Polina Mägi arvas, et praegu on ühiselamu toad koledad ja külmad. «Ootan uut maja väga,» kinnitas ta.



Tuleval kevadel Olustverest kokapaberid saav Reimo Heinla leidis seevastu, et elukohal pole häda midagi.



Neid arvamusi kommenteerides lausus Marika Luik, et osa lastest tõesti lepib askeetlike oludega, aga täiskasvanud mitte ja täiskasvanuõppe osa suureneb koolis aasta-aastalt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles