Lalsil hakatakse välismaa vabatahtlike abiga kirikut päästma

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembrikuus kultuuriministri allkirjaga kunstimälestiseks kuulutatud Lalsi Püha Nikolause kiriku ikonostaasi ja aujärjetagust maali peab muinsuskaitseamet väga väärtuslikuks. Pildil on 56 aastat koguduse vanem olnud Marta Suigussaar.
Novembrikuus kultuuriministri allkirjaga kunstimälestiseks kuulutatud Lalsi Püha Nikolause kiriku ikonostaasi ja aujärjetagust maali peab muinsuskaitseamet väga väärtuslikuks. Pildil on 56 aastat koguduse vanem olnud Marta Suigussaar. Foto: Elmo Riig

Lalsi-Lätkalu külaseltsile on juba pikemat aega muret teinud kirik, mida katuse kehva seisukorra tõttu ähvardab kokkukukkumine. Nüüd on lootust, et pühakoda hukust siiski pääseb.

Nimelt on vanade hoonete päästmisele pühendunud mittetulundusühing Vanaajamaja ulatanud abikäe. Aastate jooksul vabatahtlikku tööjõudu kaasates on nimetatud ühing päästnud juba mitu lootusetusse seisu sattunud hoonet, neist viimane oli Puutli kirik Võrumaal Vastseliinas.

Sloveenlane ja prantslane

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles