Kaduv tollimaks toob küünla­tehasele suure kokkuhoiu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansa Candle’i projektijuhi Harri Juhani Aaltoneni sõnul peab ettevõte väljaspool euroliitu asuvatest riikidest sisse tooma kuni 6000 tonni parafiini aastas.
Hansa Candle’i projektijuhi Harri Juhani Aaltoneni sõnul peab ettevõte väljaspool euroliitu asuvatest riikidest sisse tooma kuni 6000 tonni parafiini aastas. Foto: Elmo Riig

Viljandi küünlatootja Hansa Candle võib juba paari kuu pärast loota kuni 100 000 euro suurust kokkuhoidu aastas, sest mitme riigi ühise töö tulemusena saab küünlatootja hakata parafiini ostma senisest odavamalt.

Kolmapäeval käis Viljandi küünlatehases rahandusminister Sven Sester, kes Hansa Candle’i esindaja Harri Juhani Aaltoneni sõnul oli ka omalt poolt andnud suure panuse, et küünlatootjaid ahistanud üle-euroopaline maks neile kergemaks muutuks.

Nagu ka teised Euroopa Liidus tegutsevad suured küünlatehased, pidi Hansa Candle Venemaalt, Hiinast, Türgist või mujalt väljastpoolt euroliitu toodud parafiini eest maksma 2,2 protsendi suurust impordimaksu. Paradoks oli selles, et euroliidus endas toodetavast parafiinist siinsetele tehastele kuidagi ei jagunud. Nii polnud ka parafiinitootjad sugugi selle vastu, et küünlategemiseks kõige vajalikum materjal ilma maksuta Euroopasse jõuaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles