Viljandis tantsitakse taas öösel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öise tantsupeo kavas on lisaks pärimustantsudele autoritantsud.
Öise tantsupeo kavas on lisaks pärimustantsudele autoritantsud. Foto: Elmo Riig

Teist aastat järjest tähistatakse 29. aprillil Viljandis suure tantsupeoga rahvusvahelist tantsupäeva. Lisaks Viljandimaalt ja kaugemaltki tulnud tantsurühmadele saab laupäeval jalga keerutada publik.

«Esimesel öötantsupeol möödunud aastal osales 45 rühma ligi 500 tantsijaga, publikut võis laulukaare all ja pinkidel olla umbes sama palju,» rääkis öötantsupeo peakorraldaja Ave Alvre. «Laupäevasele peole on registreerinud sama palju rühmi. Lisaks Viljandimaale on üks rühm Järvamaalt ja üks Tartust, publik tuleb loodetavasti igalt poolt meie ümbert.»

Peol vahelduvad kõigile huvilistele tantsimiseks mõeldud folkloorsed tantsud autoritantsudega, kus publik saab laulukaare all istudes nautida rahvatantsijate moodustatavaid mustreid. Sellise ülesehitusega tantsupidu ei olnud Eestis enne Viljandit varem tehtud. Korraldajate soov oligi leida tantsupidudele omamoodi lähenemine. Kõik tantsud, mis koos rahvaga tantsimisele tulevad, on lihtsad ja jõukohased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles