Kohus käsib Karksi vallal vaidlusaluse krossiraja üle järelevalvet jätkata

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia-Anikatsi maantee ääres paikneva Vana-Virite talu peremees Aivar Moks on naabrite meelehärmiks aastaid dokumentides väitnud, et tema maal pole krossirada, vaid lihtsalt üks tavaline eratee, mille rajamiseks pole olnud tarvis küsida ehitus- ega kasutusluba. Seni on oma tegevusetuses samale seisukohale toetunud ka vallavalitsus. Samas annab pilk pilvepiirilt pikemalt süvenematagi aluse uskuda, et see tee on spetsiaalselt motospordi harrastajatele mõeldud harjutus- ja võistlusobjekt.
Karksi-Nuia-Anikatsi maantee ääres paikneva Vana-Virite talu peremees Aivar Moks on naabrite meelehärmiks aastaid dokumentides väitnud, et tema maal pole krossirada, vaid lihtsalt üks tavaline eratee, mille rajamiseks pole olnud tarvis küsida ehitus- ega kasutusluba. Seni on oma tegevusetuses samale seisukohale toetunud ka vallavalitsus. Samas annab pilk pilvepiirilt pikemalt süvenematagi aluse uskuda, et see tee on spetsiaalselt motospordi harrastajatele mõeldud harjutus- ja võistlusobjekt. Foto: Marko Saarm

Halduskohus rahuldas eelmisel nädalal Karksi vallas Mäeküla ja Sudiste piiril tegutseva erakrossiraja vastu võitlevate naabrite kaebuse ning kohustas vallavalitsust rajatise seaduslikkuse üle otsustamiseks taasalustama ehitusjärelevalvet.

Vana-Virite talu maadel asuv motokrossirada on avaliku vaidluse objektiks olnud sestsaati, kui talu peremees Aivar Moks selle 2013. aastal ehitada lasi. Nimelt ütleb mitu ümbruskondset elanikku, et rajal kihutavate mootorrataste müra ei lase neil oma kodus erinevalt varasemast rahu ja vaikust nautida. Ühtlasi leiavad nad, et rada on ebaseaduslik, sest selle tegemiseks pole taotletud ei ehitus- ega kasutusluba, rääkimata keskkonnamõjude hindamisest.

Omanik seevastu on väitnud, et see polegi krossirada, vaid tavaline eratee, mille rajamiseks pole tarvis kelleltki luba küsida. Selline väide on ilmselgelt vastuoluline, sest samal ajal on omaniku eestvedamisel Vana-Viritel korraldatud avalikke võidusõite ja perepäevi, mille reklaamides on kohta just nimelt krossirajaks tituleeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles