Kolmapäeval algab Viljandis Austraalia filmifestival

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"AUS+FILM" festivali kutsus ellu Viljandis elav austraallane Geoffrey Longhurst.
"AUS+FILM" festivali kutsus ellu Viljandis elav austraallane Geoffrey Longhurst. Foto: Erakogu

26. aprillist 10. maini leiab aset teine Austraalia filmide festival «AUS+FILM». Sel korral linastub kaks muusikateemalist väärtfilmi kuues linnas: Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõgeval, Paides ja Karksi-Nuias.

Festivali kavas on autasudega pärjatud «Õpetaja Carey kontsert» (režissöörid Bob Connolly ja Sophie Raymond, 2013) ja «Kimalase lend» (Scott Hicks, 1996). Austraalia filmivaramu pärlite ühisosa on suurepärane muusika ja talendikad noored.

Dokumentaalfilm «Õpetaja Carey kontsert»  tutvustab noorte muusikute mitmeaastast ettevalmistust mastaapseks kontserdiks Sydney ooperimajas. 

«Kimalase lend» on aga tõsielul põhinev mängufilm keerulise elusaatusega üliandekast pianistist David Hellfgottist, kes tähistab tänavu 60. sünnipäeva. 

Et tänavuse festivali temaatika haakub käimasoleva laste ja noorte kultuuriaasta ning suvise koolinoorte laulupeoga, otsustati filme pakkuda noortele muusikutele ka väiksemates linnades. Filmielamuse noorteni viimiseks tehakse koostööd muusikakoolide, koorijuhtide ja muusikaõpetajatega. Kõikide filmide eel tutvustab Eesti austraallane Geoffrey Longhurst oma kodumaa kultuuriruumi.

Festival alustab tuuri Viljandist. 26. aprillil on Centrumi kinos neli seanssi: kell 13.20, 15.30 ja 18.00 näidatakse «Õpetaja Carey kontserti» ning kell 20.30 «Kimalase lendu». Esimesed kaks seanssi on juba Viljandi gümnaasiumile ja muusikakoolile välja müüdud.

Täpsem info festivali seansside kohta ning filmide treilerid on leitavad kodulehelt ausfilmest.wordpress.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles