Pisipalgalistele terendab sügisel töötasu tõus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Praegu 700 eurot kuus teeniv Viljandi lasteaia nooremõpetaja peaks sügisest hakkama saama vähemalt 840 eurot kuus. Samas Viljandi vallas palgatõusu loota pole, sest seal on lasteaedniku minimaalne kuupalk juba praegu 870 eurot.

Haridusminister Mailis Repsi sõnul annab riik omavalitsustele lisaraha, et 1. septembrist tõuseks lasteaiaõpetajate keskmine palk vähemalt 80 protsendini kooliõpetajate palga alammäärast ja see on 840 eurot. Jaanuarist peaks lasteaednike palk jõudma 85 protsendini kooliõpetaja minimaalsest töötasust.

Et lasteaiaõpetajate palgaraha tuleb praegu täielikult valla või linna rahakotist, on kõik töötasudesse puutuv omavalitsustes äärmiselt erinevalt lahendatud. Kui Viljandi valla lasteaedades saavad valla finantsosakonna juhi Tiina Jaksi sõnul kõik sellekohase haridusega õpetajad 870 eurot kuus, siis Viljandis on lausa kuus palgaastet. Kõige kõrgem on töötasu kõrgharidusega vanemõpetajatel alampiiriga 880 eurot. Kokku on linnas 105,5 lasteaiaõpetaja ametikohta ja nende keskmine tegelik brutotöötasu kuus on 809 eurot. Koolis on pedagoogide keskmine töötasu samal ajal üle 1137 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles