Kommentaar. Kas üksikemast on sündimas üksik ema?

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma olen isa. Abielus. Mul on ema. Ja vanaema. Ja naine. Ja tütar. Mu elus on praegu kolm ema ja üks tulevane ema. Kas tulevasest võib saada üksikema? Jah, muidugi võib see juhtuda. Seda ei saa välistada keegi – ei mina, Siiri Oviir ega Varro Vooglaid.

Lapsele on ema maailma kõige tähtsam inimene. Enamik emasid jääb aga emaks olemise olemuse sõnadesse panemisega hätta. Mõnel on see vastus läbi mõeldud ja varmas tulema. Seda, et emad on ühiskonna vundament ja katus korraga, ei sea vist keegi kahtluse alla.

Postimehe ajakirjanik Dagmar Lamp avaldas 5. aprillil kolumni, mida lugedes noogutasid küllap paljud vaikides pead. Debatt aga alles puhkes. Probleemi kese seisneb tõsiasjas, et Eesti naisliidu väljaantava aasta ema tiitli kandidaadiks ei saa esitada üksikema, sest statuut sätestab, et kandidaat peab olema «koos abikaasaga üles kasvatanud vähemalt kaks tublit last».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles