Päevaintervjuu. Viimane maavanem: on olnud lõbusamaid aegu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Erich Palm
Viljandi maavanem Erich Palm Foto: Marko Saarm

Viimaseks jääv Viljandi maavanem Erich Palm nendib likvideerimist ootava maavalitsuse praegust sisekliimat kommenteerides tagasihoidlikult, et seal on olnud lõbusamaid aegu.

Maavalitsuste likvideerimisest on viimastel kuudel palju juttu olnud. Samas tundub, et laiemal avalikkusel pole täpset arusaamist, millal need asutused kaovad ja mida see kaasa toob. Erich Palm, palun selgitage, mis faasis protsess praegu on ja millised käsulauad teile on ülaltpoolt antud.

Valitsus on esitanud riigikogule eelnõu, mille kohaselt peaks maavalitsused kaduma tuleva aasta 1. jaanuarist. Kõik märgid näitavad, et just nii see ka läheb. Seega saab meil lähikuude kõige suurem töö olema oma ülesannete laialijagamine omavalitsuste ja ministeeriumide vahel. Seetõttu on meid kümneid kordi ülevalt poolt uuritud: mõõdetud on nii arhiivide ruutmeetreid kui analüüsitud üksipulgi inimeste tööülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles