Andres Noormets on ringiga tagasi, uue ringi alguses

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormets
Andres Noormets Foto: Kristi Markov

Iga aasta 26. detsembril kohtuvad Viljandi kultuurikolledži teatrikateedri kolmanda lennu näitlejad Viljandis oma õppejõududega. Viimastel aastatel on kohtumisele lisandunud ka tiir ümber Viljandi järve. Idee pärineb kursuse juhendajalt Andres Noormetsalt.

«Kokkusaamise eesmärk on loomulikult, et näeksime üksteist aastas vähemalt korra ning saaksime lahti rääkida oma viimase aasta loomingu ja elatud elu, olla rõõmsad ja nakatada üksteist huumoriga,» räägib lavastaja ja näitleja Tarmo Tagamets, kes koos teistega 2001. aastal selle kursuse lõpetas.

Andres Noormets on nüüd taas ametlikult Ugala hingekirjas, kust ta pärast lavaka XIII lennu lõpetamist oma lavateed alustas. Aasta oli siis 1988. Ugalasse jäi ta näitleja ja lavastajana aastani 2005. Sajandivahetuse paiku oli ta teatri kunstiline juht. Tema järgmiseks koduteatriks sai Pärnu Endla, kuid külalislavastajana jõudis ta paljudesse Eesti teatritesse. Viimastel aastatel töötas ta Tartu Vanemuises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles