Midrimaa ärkab detsembris uuena

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsukese rühm magas eile lõunaund ruumis, mis ühena esimestest remonti läheb.
Pääsukese rühm magas eile lõunaund ruumis, mis ühena esimestest remonti läheb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolm aastat tagasi väljastpoolt lihvi saanud Midrimaa lasteaed Viljandis Kantrekülas uueneb tänavu ka seest.

Eile allkirjastasid Viljandi linnapea Kalle Jents ja aktsiaseltsi Pärlin tegevjuht Enno Pikkpõld maja renoveerimise lepingu. Töö algab 1. mail ja lõpeb 20. detsembril.

Linnavalitsuse majandusameti peaspetsialist Priit Vihuri ütles, et 2008. aastal vahetati lasteaial katus ja aknad ning soojustati ja korrastati fassaad. Nüüd saab see ka seestpoolt uueks. Sealhulgas vahetatakse välja vee- ja kanalisatsioonitorustik ning elektrisüsteemid ja paigaldatakse uus sisustus.

Uksed jäävad avatuks

Et lasteaed saaks tööd jätkata, tehakse remont kahes osas: kui ühes majapooles askeldavad töömehed, siis teises toimetavad lapsed.

Midrimaa direktor Marika Kissa ütles, et lasteaed on remondiks valmis.

«Usun, et saame hästi hakkama. Suvel, kui lasteaias käib vähem lapsi, tahetakse poole majaga valmis jõuda,» rääkis ta. «Kannatame ajutise kitsikuse ära ja seejärel on nii lastel kui töötajatel paremad tingimused. Saame korralikud tänapäevased ruumid ühes uue sisustusega.»

Kissa rääkis, et Midrimaa hoone valmis 1968. aasta märtsis ja 2008. aastani ei olnud maja kapitaalremonti näinud. Vahepeal tehti küll väiksemaid töid, näiteks värskendati tualettruumid ja köögiplokk. Viimati mainitu seekord põhjalikku ümberehitust ei vaja.

Linnavalitsuse teatel läheb kogu uuendamine maksma 653 958 eurot. Sellest kulub ehitamiseks 581 952 eurot. Omanikujärelevalvet teeb Eldur Kalmani Kaubandus 1379 euro eest. Mööbel läheb maksma 70 627 eurot, selle valmistab ja komplekteerib aktsiaselts Inest Market.

Tähtis ettevõtmine

Lõviosa summast ehk 84 protsenti tuleb ettevõtluse arendamise sihtasutuse kaudu Euroopa tõukefondidest, ülejäänu paneb Viljandi linn oma rahakotist.

Midrimaa nimekirjas on 204 last. Tippaeg 210 lapsega oli vahetult enne majanduslangust, mullu oli nimekirjas aga 198 last.

Linnapea Kalle Jents hindas, et Midrimaa lasteaia kapitaalremont on tänavu Viljandis üks tähtsamaid ettevõtmisi.

«Midrimaa on üks linna suuremaid lasteaedu ja aasta lõpuks saab see nüüd täiesti korda,» tõdes ta. «Kapitaalse remondi ootele jääb veel Männimäe lasteaed, teisi oleme uuendanud varasematel aastatel.»

Jents märkis, et lasteaiakohtade järjekorra kaotamine on tähtis nii omavalitsusele kui riigile.

«Mõni nädal tagasi oli Viljandis lasteaiakoha järjekorras 37 sõimeealist last,» lausus linnapea. «Loodan, et aasta lõpuks on järjekord kadunud.»

Jents selgitas, et Kaare kooli Karlssoni lasteaia poolse tiiva esimesele korrusele on kavas rajada kaks aiarühma 48 lapsele. See hakkaks tegutsema Karlssoni lasteaia filiaalina. Lasteaia põhimajja saab seejärel teha kaks sõimerühma.

ARVAMUS

Enno Pikkpõld,
Pärlini tegevjuht

Midagi väga keerulist Midrimaa lasteaia puhul ei ole, ees ootab tavaline majaremont. Lihtsalt öeldes: kõik vana välja ja uus asemele.
Ma ei näe probleemi selles, et remondi ajal lasteaiatöö jätkub. Lapsed on ühes tiivas, töö käib teises. Olen optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles