Pensionär hoiatab kroonisentide eest

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

80-aastane viljandlane Osvald Mõttus on kahel korral oma rahakotist avastanud eelmise aasta lõpul käibelt kadunud münte, mida seal olla ei tohiks.

Mõttuse sõnul ei saa krooniaegsed mündid olla kukrusse ununenud eelmisest aastast, sest selle rahatasku võttis ta kasutusele siis, kui euro kehtima hakkas. Seetõttu kahtlustab ta, et mõni poemüüja sokutab meelega eakatele ja kehva silmanägemisega inimestele eurosentide asemel kroonisente ja paneb kursivahest tekkiva kasumi oma tasku.

«Tahan teistele pensionäridele teada anda, et nad tagasi saadavat raha hoolikamalt kontrolliksid,» lausus Mõttus.

Viimati avastas ta kroonisendid 15. märtsil veidi pärast turu Konsumist ostmist. Ka eelmisel korral oli ta käibelt kadunud sentide väljailmumise eel Konsumis käinud, kuid siis jäi vahet paar päeva.

Konsumit pidava Viljandi tarbijate ühistu turundusjuht Kristo Mägi pidas võimatuks, et Mõttus oli kroonisente tagasi saanud sellest poest. Tema ütlemist mööda ei ole üheski kassas kroonisente ja müüjad ei tohi oma rahakotiga kassasse minnagi. Ebaausat käitumist aitavad ära hoida ka valvekaamerad, ehkki sente need eristada ei suuda.

Mägi sõnul on müüja, kes viimase ostu puhul Mõttust teenindas, ettevõttes juba pikka aega töötanud ja igati usaldusväärne. Ta tõdes, et kui müüja tõepoolest klienti tagasiantava rahaga petta tahaks, oleks palju lihtsam mõni euromünt lihtsalt andmata jätta, mitte seda Eesti oma vastu vahetada.

«Väga raske on öelda, kust klient need sendid sai, aga seda, et mõni müüja neid tahtlikult annaks, ma ei usu,» lausus Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles