Mõisakoolides heliseb taas kammermuusika

, mittetulundusühingu Muusikasõprade Selts aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsi lõpul on Viljandimaal kaks kontserti sarjast «Kammermuusika mõisakoolides».

29. märtsil kell 10 esinevad viiuldaja Kristina Kriit ja pianist Diana Liiv Kärstna mõisas ja 30. märtsil kell 13 Vana-Võidu mõisas Dmitri Šostakovitši 105. sünniaastapäevale pühendatud kavaga.

Kuuleb XX sajandi muusika silmapaistvaid teoseid, mis pärinevad Eesti, Vene ja Poola heliloojatelt.

Arvo Pärdi 1976. aastal loodud sügavmõtteline, samas geniaalselt lihtsa iseloomuga miniatuur «Alinale» on helilooja loomingus väga tähendusrikas teos: see on esimene, mille ta kirjutas tintinnabuli ehk kellukeste stiilis, mis tegi ta maailmakuulsaks.

Kavas on ka Igor Stravinski lõbus klaveripala «Vene tants» balletist «Petruška». Kontrastsed osad maailmakuulsa Poola helilooja Krysztof Penderecki viiulisonaadist pakuvad kuulajatele kahtlemata üllatusi ning mõjuvad oma helikeele uudsusega värskendavalt.

Humoorikaid ja armsaid lastepalasid on kirjutanud ka selle aasta juubilar Dmitri Šostakovitš. «Nukkude tantsud» on läbi aegade olnud paljude laste lemmikud.
Kontserti jääb lõpetama tõeline hitt viiulirepertuaarist, Šostakovitši esimene viiulisonaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles