Võhma kogukond võtab luubi alla alkoholimure

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti karskusliit korraldab koostöös Võhma linnavalitsusega üritustesarja, mille eesmärk on otsida kogukonnaga võimalusi, kuidas vähendada alkoholi tarvitamisega seotud kahju.

Juba sel nädalal saavad huvilised uurida Võhma kultuurimajja üles pandud näitusi, millel on eksponeeritud staažika karikaturisti Eduard Tüüri ja Pärnumaa koolilaste tööd.

Hinnatakse probleemi seisu

Uue töönädala kahel esimesel päeval peetakse alkoholiteemalisi loenguid Võhma gümnaasiumis, ümarlaud spetsialistidele ning avatud üritus kogukonna liikmetele. Alkoholi teemat kajastab ka «Võhma Linnaleht».

«Võhma linn hoolib oma inimestest ja koos Eesti karskusliiduga kutsume inimesi alkoholile ei ütlema,» rääkis Võhma abilinnapea Aare Järvik.

«Osaledes mõni aeg tagasi karskusliidu korraldatud üritusel, mõistsin, kui suur probleem on alkoholism Eestis. Veendusin, kui rasket tööd teevad karskusliidu AVE inimesed alkoholismiga võideldes, kuid otsene toetus neile on olematu,» selgitas ta. «Seetõttu võtsin AVE juhtidega ühendust ja otsustasime selle probleemi seisu ka siin Kesk-Eesti väikelinnas hinnata, kutsudes kokku kõigi institutsioonide esindajad, kel vähegi on seost alkoholiga.»

Üritustesarja «Alkohol ja kogukond» idee pärineb alkoholi teemat käsitlevatest nädalatest ja kuudest, mida korraldatakse paljudes riikides.

Edaspidi ka mujal

Karskusliidu esimehe Lauri Beekmanni sõnul on nende alkoholiteadlikkuse nädalate eesmärk kaasata laiemat kogukonda ning käsitleda alkoholiga seotud problemaatikat konkreetse piirkonna eri tasandite ja esindajatega.

«Kui paljud riiklikud kampaaniad piirduvad sageli vaid suuremate linnadega, siis meie idee on suunduda just väiksematesse piirkondadesse ja omavalitsustesse. Vaatame seda üritustesarja Võhmas justkui katseprojektina ja kui see osutub edukaks, plaanime edaspidi samasuguseid teemanädalaid väikestes linnades veelgi korraldada,» teatas Beekmann.

Ta lisas, et alkoholi tarvitamisega seotud traagilised õnnetused ja hädad jõuavad meieni iga päev meedia ja praktilise elu kaudu. Kõige ehedamalt tuntakse seda aga kogukonna tasandil.

«Tahame siin koos arutada, mida on võimalik teha, et seda mõttetut kahju nii palju ei oleks,» lausus karskusliidu juht.

ÜRITUSED
Võhma kogukond arutab alkoholiprobleeme.
• Teisipäeval, 29. märtsil kell 16.30 korraldatakse Võhma kultuurimajas avalik koosolek, kus räägivad teiste hulgas sotsiaalministeeriumi peaspetsialist Triinu Täht ja Suure-Jaani konstaablijaoskonna vanemkomissar Harri Andresson.
• Nii esmaspäeval koolis kui teisipäeval avalikul üritusel näidatakse noore dokumentalisti Aljona Surzhikova film «Ela sajani — RETSEPT».
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles