Entusiastid raputavad orienteerumist unest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi Kersti (pildil) ja Aarne Mardiste initsiatiivil ning valla abiga rajatud mobiiliorienteerumise rada Karksi-Nuias leiab kenasti kasutust.
Kaks aastat tagasi Kersti (pildil) ja Aarne Mardiste initsiatiivil ning valla abiga rajatud mobiiliorienteerumise rada Karksi-Nuias leiab kenasti kasutust. Foto: Sigrid Koorep

​Orienteerumisel on meie maakonnas väärikas ajalugu. Paraku on see ala siin viimasel dekaadil soiku jäänud, et mitte öelda välja surnud. Nüüd on Karksi-Nuias elavad Kersti ja Aarne Mardiste võtnud nõuks sellele uut hingust sisse puhuda.

«Oleme abikaasaga mõlemad suured orienteerumise sõbrad ning meie kirg selle vastu pole aastatega jahtunud. Nüüd soovime Viljandimaal selle põneva ja meie arvates väga atraktiivse ala turgutamiseks väikse tõuke anda,» kõneles seitsme aasta eest Keilast tagasi noorusmaale naasnud Kersti Mardiste.

Juba homme on kõik huvilised oodatud Karksi-Nuia lahtiste meistrivõistlustena peetavale linnasprindile. Lisaks on tänavu on kavas korraldada neli orienteerumispäevakut ning sügisel on kõik oodatud Karksi valla viimastele meistrivõistlustele. «See on omamoodi ajalooline võistlus, sest Karksi vald kui selline kaob ja välja jagatakse viimased valla tiitlid,» lausus Kersti Mardiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles