Viljandi vald asus uurima aastaringsete suvitajate olmeprobleeme

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahetsema suvilapiirkond on üks selline, mille arendamiseks vajalike vahendite leidmise nimel Viljandi vald tegutsema on asunud. Sinna rajatud uhkete elamute vahel võib näha veel üksikuid väikeseid aiamaju.
Rahetsema suvilapiirkond on üks selline, mille arendamiseks vajalike vahendite leidmise nimel Viljandi vald tegutsema on asunud. Sinna rajatud uhkete elamute vahel võib näha veel üksikuid väikeseid aiamaju. Foto: Elmo Riig

Viljandi vald on võtnud luubi alla suvilapiirkonnad ning vallavanem Ene Saar läkitas eelmisel nädalal osale endistes aiandusühistutes elavatele inimestele ka isiklikult kirja, milles palus elanikel olmemured kokku koguda.

Lisaks saatis Ene Saar kirja kolmele ministrile. Riigihalduse ministri Mihhail Korbiga Saar teisipäeval ka kohtus. Nimelt tegi vald ettepaneku muuta hajaasustuse programmi dokumenti nii, et toetusi oleks võimalik taotleda ka maapiirkondades detailplaneeringu kohustusega alade elanikel väljaspool linnu, alevikke ja aleveid – selle alla sobivad Saare sõnul suvilarajoonid.

Viljandi vallas on selliseid piirkondi kuus. Ene Saare hinnangul on neist kõige paremas olukorras ehk teisel pool Viljandi järve asuv Vardja küla, kus asub Sakala suvilaühistu. Vallavanema sõnul tuleks siiski kõiki võrdselt käsitleda. Kõige suuremad mured on Saare hinnangul vee ja kanalisatsiooni ning juurdepääsuteedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles