Sina või teie? Tšau või tere?

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored märkisid, et tunnevad end ebamugavalt, kui nemad ütlevad kellegagi kohtudes tšau, aga vastu saavad tere.
Noored märkisid, et tunnevad end ebamugavalt, kui nemad ütlevad kellegagi kohtudes tšau, aga vastu saavad tere. Foto: Tuulike Kivestu

​Nii mõnigi kord juhtub, et kui kaaslased kohtuvad, hõikab üks «Tšau!» ja teine «Tere!». Samamoodi tuleb ette, et üks vestluspartner teietab ja teine sinatab. Mida tänapäeval nende sõnade kasutamisest arvatakse? 

Gümnasist Erko Sild märkis, et tema sinatab perekonnaliikmeid, eakaaslasi ning neid, kellega saab hästi läbi, näiteks kooli- ja töökaaslasi. «Teietan neid, keda ma ei tea ja kes on minu silmis tegijad. Kindlasti aga endast vanemaid inimesi, võõraid ja, muidugi ei saa mainimata jätta, ka õpetajaid.»

Samuti gümnaasiumis õppiv Sander Pettai ütles, et tema teietab võõraid, et nende vastu austust näidata. «Sinatan inimest siis, kui ma teda juba veidi tunnen. Enamasti proovingi kohe sina peale minna.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles