Südametuli juhatas vabariigi juubeliaasta sisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Neitsov ja Ruslan Trochynskyi trotsisid külma ilma ning andsid Huntaugu nõlval aasta esimese vabaõhukontserdi.
Paul Neitsov ja Ruslan Trochynskyi trotsisid külma ilma ning andsid Huntaugu nõlval aasta esimese vabaõhukontserdi. Foto: Marko Saarm

Viljandi juhatas pühapäeva õhtul Huntaugu nõlval südametulede süütamisega sisse üle-eestilised juubelipidustused. Linnapea Ando Kiviberg süütas mäenõlvale hiiglasliku südame kujuliselt asetatud puupakud. Juba varem oli teisel nõlval süüdatud lõke, mille juures pidasid kõnet Ando Kiviberg ja ajaloohuviline Heiki Raudla. 

Ülekande vahendusel kuulati president Kersti Kaljulaidi EV100 avapeo kõnet Kurgjal ning lõkke juures musitseerisid Paul Neit­sov ja Ruslan Trochynskyi. Appi olid võetud tromboon ja kitarr ning vaheldumisi kõlasid romantilised ja isamaalised laulud eesti ja ukraina keeles. 

«Mulle meeldis väga. Viljandi avasündmus paistis silma ka terve Eesti kontekstis,» ütles linnapea Ando Kiviberg. «Tulede süütamine oli originaalne ja kuigi ehk päeva põhitähelepanu oli kunagise kubermangupiiri kustutamisel, võivad viljandlased uhked olla, et me Eesti Vabariik 100 sündmuste ahelat sel viisil alustasime.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles