Prügimahuti ostmiseks tuleb lugeda valmivat eeskirja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval läheb Viljandi volikogus teisele lugemisele uus jäätmehoolduseeskiri ning selle vastuvõtmise eel tuleb paljudel linlastel üle vaadata oma prügikonteinerid, et need vastaksid ka edaspidi kõigile nõuetele.

Uues eeskirjas on täpselt kirjas standardid, millele konteinerid peavad vastama. Teistsuguseid mahuteid prügivedajad tulevikus tühjendama ei pea.

Abilinnapea Rein Triisa sõnul on standardit jälgida väga tähtis, sest kauplustes on müügil ka selliseid mahuteid, mis näevad küll kõlblikud välja, kuid on vajaliku sertifikaadita. «Konteiner peab olema kindla kuju ja kvaliteediga,» selgitas ta. «See peab taluma raputamist ega tohi laguneda.»

Inimesel tuleks mahuti ostmiseks läbi lugeda 43-leheküljeline eeskiri ning tutvuda seejärel standardiga, mis tehakse kättesaadavaks linnaraamatukogus.

Veolia Keskkonnateenuste Lääne regiooni juhi Jaan Viljase sõnul on linnas paljudel klientidel konteinerid, mis osutuvad edaspidi sobimatuteks. «Mahutina kasutatakse isegi gaasitrassi torusid, millele on põhi alla ja käepidemed külge keevitatud,» nentis ta.

«Selline asi kaalub juba tühjana sada kilo, aga inimene pole kraana, et seda tõsta jõuab.»

Muudatus ei puuduta neid linlasi, kes saadavad oma prügi ära mustades kilekottides, mille sisu ei kaalu rohkem kui kümme kilogrammi. Nemad võivad kilekotti prügivedaja saabumiseni hoida endale meelepärases ümbrises, kuid peavad tagama, et prügiautol töötavad inimesed selle kinnistu piirilt kätte saaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles