Korrusmaja varjanud puud võeti maha

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puud langesid jupphaaval ega tekitanud seega nii suurt ohtu, kui terve tüve jalalt langemine.
Puud langesid jupphaaval ega tekitanud seega nii suurt ohtu, kui terve tüve jalalt langemine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Põhja puiestee alguses käis viimasel kahel päeval puude langetamine, et tuua korter­elamu varjust välja.

Põhja puiestee 2a korteriühistu oli saatnud mullu detsembris linnavalitsusele kirja, milles teatas, et puud varjavad valgust ja soodustavad katuse sammaldumist ning puulehed kipuvad ummistama nii vihmaveerenne kui kanalisatsioonitorusid. Lisaks olid puujuured kergitanud üles majaesise kõnnitee asfaltkatte.

Majandusameti keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et selle maja ees kasvasid viis kaske ja üks pihlakas. Majaelanike palvel võeti kõik puud maha ja pärast lume sulamist freesitakse ka kännud maatasa.

«Sealne elamukvartal on rajatud aastatel 1961—1967 ja sel ajal istutati ka kased,» lausus Nõmmik. «Seega olid puud umbes 50-aastased.»

Samamoodi reas kasvavad puud ka kõrvalmaja ees, kuid need on Nõmmiku hinnangul hoonest kaugemal ja neid pole kavas langetada.

Keskkonnaspetsialisti sõnul tegi töö osaühing Kerge Ehitus ja see läks linnale maksma 951 eurot.

Linnal on plaanis langetatute asemele väiksemad puud istutada.

«Valik tuleks teha kahe-kolme lehtpuu vahel,» rääkis ta. «Näiteks pihlakas, pooppuu või pärn: nad on dekoratiivsed ja vähenõudlikud, mõõduka kasvuga ning taluvad hästi okste lõikamist.»

Neid puid saab Nõmmiku sõnul hoida väiksemate ja lühematena. Kasele pügamine ei meeldi, see jätab ta põdema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles