Festivali kava sai kokku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

25 aasta juubelit tähistavale Viljandi pärimusmuusika festivalile on teiste seas oodatud sellised artistid nagu A-WA, Bareto, Jan Blake, Kapela Maliszow, Marko Marković, Otava Yo ja Tbilisi. Samuti astuvad publiku ette Eesti ansamblid, kes on juba publiku vanad tuttavad.

Nagu igal festivalil on selgi korral platsis Untsakad, kes peavad samuti oma 25. sünnipäeva. Laval on ka Zetod, kes raputab folgipublikut juba 14. korda. Galakontsert «Alguses oli Alle-aa» teeb kokkuvõtte eesti traditsioonilist muusikat viljelevate muusikute eredamast loomingust läbi aegade. Kohal on etno-teknoekstsentrik Meisterjaan ja uusloominguline instrumentaaltrio Sinitrii.

Puuluup lubab pakkuda kava isetekkinud koreograafilise vehklemisega ning kõikvõimalike vabade seostega Poola seriaalidest, vanast Eesti pungist ja magusatest Vormsi pekikakkudest. Minimalistlikku ja elektroonilist heliruumi kujundab kummituslike tantsulugude, laulude ja traditsiooniliste muinasjuttudega Maarja Nuudi ja Henrik Kaljujärve ühismaailm. Maagilisi õhtutunde pikendab ansambel Etnosfäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles