Ootamatu kingitus võttis juubilaril silmad märjaks

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva lõuna ajal võttis Helve Joon oma pingil esimest korda istet ja kuulas külaliste sünnipäevalaulu.
Kolmapäeva lõuna ajal võttis Helve Joon oma pingil esimest korda istet ja kuulas külaliste sünnipäevalaulu. Foto: Marko Saarm

​Kui Helve Joon eile lõuna ajal Karksi külamajast välja astus, oli temanimeline pink juba kohale seatud. Teenekale mälestuste hoidjale tehti juubeli puhul üllatus, mis tal silmad märjaks võttis. 

Eile avati Karksi külamaja kõrval pink, millel seisab silt kirjaga «Teenekas mälestuste hoidja Helve Joon 11.04.17». See on valla kingitus teisipäeval 80-aastaseks saanud Helve Joonele, keda peetakse Karksi kultuuri- ja hariduselu alustalaks.

Karksi külamaja juhataja Tea Saaremägi rääkis, et idee Helve Joonele nimeline pink kinkida oli tal tekkinud koos Karksi külavanema Tarmo Simsoniga. «Otsustasime Helvele sellise üllatuse teha, sest tema on meie külas tegutsenud 1954. aastast alates. Ta on üles töötanud siinse kooli, hiljem oli ta Toomesoo koolis, Nuia kolhoosis, lasteaias...» loetles Saaremägi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles