Mine metsa ja karju seal! Aga mis mets sellest arvab?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zooloog Uudo Timm ütleb, et soovitus metsa minna ja seal end tühjaks karjuda pole loodustundlikule inimesele meelepärane.
Zooloog Uudo Timm ütleb, et soovitus metsa minna ja seal end tühjaks karjuda pole loodustundlikule inimesele meelepärane. Foto: Eero Vabamägi / Postimees, Marko Saarm (montaaž)

Tuntud Tartu koorijuht soovitab oma lauljatele, et mingu nad metsa ja karjugu seal hääl lahti. Nii saab paremaks lauljaks. Või siis soovitatakse eluraskustega toimetulemiseks minna metsa ja seal viha välja karjuda.

Tavaline on ütlemine, et mis sa röögid, ega sa metsas ole. Või siis sama manitsus teisipidi: mine metsa ja röögi seal. Aga mida mets sellest kõigest arvab? Seda püüdis lähemalt selgitada zooloog Uudo Timm.

Mis juhtub metsas, kui seal karjuda? Sipelgale ja tammepuule ei tee see justkui midagi, ent kuidas mõjutab vali heli metsaelu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles