Raudteetamm saab puhtaks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist Vardi külla ulatuva raudteetammi algusest on hiljuti Viljandi Veevärgi tellimusel pisut võsa maha võetud. Suurem raietöö peaks seal kandis algama kevade teisel poolel.
Viljandist Vardi külla ulatuva raudteetammi algusest on hiljuti Viljandi Veevärgi tellimusel pisut võsa maha võetud. Suurem raietöö peaks seal kandis algama kevade teisel poolel. Foto: Rannar Raba

​Viljandi vald teeb tänavu Männimäe servast Sinialliku kaudu Vardi külla viiva vana raudteetammi euroraha toel võsast puhtaks, et seda saaks senisest mugavamalt kasutada nii kohalikud elanikud kui ka tervisesportlased ja matkajad.

Nii nagu mujal Lõna-Eestis võeti kõnealuselt ligi viie kilomeetri pikkuselt lõigult kitsarööpmeline raudtee üles enam kui neli kümnendit tagasi. Sealt alates on teetammi kasutanud enamasti jalakäijad ja looduse nautijad.

Kui veel 1990. aastatel pääsenuks teed läbima ka väiksemat sorti autod, siis nüüdseks on sinna jäänud vaid kitsas võsavaheline jalgrada, millesse mitmel pool lõikuvad tormituultes langenud puud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles