Inimesed märkisid politseinikele kohti, kus kiputakse kihutama

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval kolmapäeval mõõdavad politseinikud kiirust kohtades, kus liiklustalgutest osa võtnud inimeste sõnul kaldutakse kiirust ületama. Eilseks oli Viljandimaal teada antud ligemale 40 niisugusest paigast.
Tuleval kolmapäeval mõõdavad politseinikud kiirust kohtades, kus liiklustalgutest osa võtnud inimeste sõnul kaldutakse kiirust ületama. Eilseks oli Viljandimaal teada antud ligemale 40 niisugusest paigast. Foto: Marko Saarm

Viljandi servas kitsukesel Kanepi tänaval kalduvad autojuhid kiirust ületama. Võhmas Väikesel tänaval ning Tääksi külas kunagise postkontori juures niisamuti. Või vähemasti nõnda on politseile teada andnud liiklustalgulised.

Eelmise nädala kolmapäevast eilseni sai igaüks politsei- ja piirivalveameti liiklustalgute kaardirakendusse märkida kohti, kus kiiruspiirangut rikkuvad autojuhid kipuvad liiklemist ohtlikuks muutma. Eile pärastlõunaks oli Viljandimaal teada antud ligemale 40 sellisest paigast, Eesti peale kokku aga rohkem kui 1400-st. Mõlemad arvud ületavad mulluse aasta omi, mil need olid vastavalt 30 ja 1200 kanti.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam tõdes, et ehkki inimeste viidatud paiku on palju, ei paku nende koondpilt korravalvuritele kuigi palju üllatusi. Ta juhtis tähelepanu kohtadele, mida on kaardil näidanud mitu inimest, ning nentis, et nende ohtlikkuse põhjus on lihtne. Näiteks Viljandi–Tartu maanteel asuv Oiu sild, mille juures järsus kurvis on juhtunud mitu rasket avariid, aga ka Karksi-Nuia peatänav, mis on osa Valga–Uulu maanteest ja mida läbivad seetõttu paljud raskeveokid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles