Spetsialistid räägivad annete märkamisest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa nõustamis- ja õpiabikeskus Vasem-Parem korraldab koostöös Tartu ülikooli teaduskooliga laste andeid ja võimekust käsitleva konverentsi «Erinevused on meie tugevused».

Teisipäeval kella 10.30—16 Viljandi maavalitsuse suures saalis peetavale konverentsile oodatakse lasteaias ja koolis töötavaid õpetajaid, eri­spetsialiste, haridusasutuste juhte ja lapsevanemaid.

Palju esinejaid

Nõustamis- ja õpiabikeskuse juhataja-koordinaatori Reet Nigoli sõnul on konverentsi ettekannete pealkirjades küll põhirõhk andekusel, kuid seda tuleb vaadata laiemalt.

«Lapsed on ju andekad eri aladel — kes matemaatikas, kes joonistamises, kes sporditegemises. Meie eesmärk on arutleda selle üle, kuidas laste võimeid õigel ajal märgata ja neid toetada.»

Konverentsi juhib Merit Berzin ning selle avasõnad ütlevad Viljandi maavanem Lembit Kruuse ja konverentsi programmitoimkonna juht Viire Sepp. Päeva esimeses pooles on kavas kuus ettekannet.

Teemal «Andekuse võlu ja valu» räägib haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis. Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi direktori professor Jaan Kõrgesaare ettekanne kannab pealkirja «Andekad, kuid mitte raisus».

Nõustamis- ja õpiabikeskuse Euroopa sotsiaalfondi programmi «Õppenõustamissüsteemi arendamine» koordinaator Reet Nigol kõneleb sellest, et erinevused on meie tugevused.

Tartu ülikooli teaduskooli direktor Viire Sepp räägib teemal «Ka(s) andekad on erilised». Teaduskooli uuringute assistent ja Tallinna ülikooli doktorant Viktoria Neborjakina on oma ettekande «Õpi­stiili tüpoloogia: miks, milleks ja kuidas?» üles ehitanud kahe tüübi võrdlemisele.

Ettekannete lõpetuseks arutleb Jakobsoni gümnaasiumi vilistlane, Tartu ülikooli füüsikainstituudi kosmose- ja militaartehnoloogiate töörühma liige doktorant Kaupo Voormansik selle üle, kuidas olla andekas ja jääda selleks.

Jätkub aruteludega

Pärast lõunat jätkub konverentsi töö kahes sektsioonis. Esimeses räägitakse andekate laste kognitiivsete võimete arendamisest ning tööst nendega kodus, lasteasutuses ja koolis.

Teise sektsioonis keskendutakse sellele, et andekad lapsed on õnnelikud erineval moel, ning käsitletakse nende emotsionaalseid ja sotsiaalseid vajadusi. Päev lõpeb kokkuvõtete tegemisega.

Konverentsist osavõtuks tuleks end kirja panna hiljemalt 27. märtsil. Lähemat infot registreerimise ja ajakava kohta leiavad huvilised internetileheküljelt http://viljandimaa.ee/noustamiskeskus/konverents. Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles